Lamper til gamle huse – vil gerne have det oprindelige lys

Petroleums-, tælle- eller elektrisk lys?

At finde lamper og lys, der passer til gamle huse, er noget, vi tit bliver spurgt om.

Vi hjælper gerne kunder med at finde frem til de oprindelige lamper eller lyskilder i deres gamle huse. Med at finde en lampe der passer til deres ældre hus, og som ikke fylder.

Ofte forventer kunder, at vi kan finde en 1700-1800 tals lampe – og her må vi altså smile lidt – for så drejer det sig om petroleumslampe eller endnu ældre tællelys.

Vi beder derfor kunderne, finde ud af om strømmen kom i 1920’erne eller i 1930’erne. Det er ikke alle kunder, der er helt tilfredse med dette svar. Der er faktisk rigtig mange kunder, der helt glemmer det faktum, at vi ikke fik el/elektrisk lys før i 1920’erne i byerne og ofte langt senere på landet. Derfor tjek med din kommune hvornår strømmen kom til dit område.

Vi henviser derfor altid kunder til deres lokalhistoriske arkiv for at finde ud af, hvornår strømmen kom til netop deres område. Specielt hvis der er tale om sommerhuse, kan det være svært at finde ud af, fordi selve byen kan have fået strøm på et tidspunkt, mens det omkringliggende opland kan sagtens have fået strømmen langt senere.

Når man har fundet frem til hvornår strømmen kom, er det ofte langt nemmere at beslutte sig for en mere tidssvarende belysning. Her ender det ofte med, en helt klassiske skomagerlampe (her fører vi hele 3 farver i 4 størrelser) eller vores små pendler, hvis der er tale om meget små rum.

Du kan selv finde tidssvarende lamper og lyskilder til dit ældre hus hos os. Såsom udendørslamper og flere typer af indendørslamper. Vi hjælper dig gerne med finde det mest tidssvarende for netop dit hus. Vær for øvrigt opmærksom på at de oprindelige afbrydere/kontakter i huset ofte ikke er skiftet på lofter, i kældre eller andre mindre betydende rum. Det kan måske også give et hint om, hvornår strømmen kom til netop dit hus.

Som et lille plus skal du vide, at du hos os også kan få tilbehør til din gamle lampe eller lampeskærm.

Klokkependel hvid opalglas med messing glasholder
Skomager stor hvid skærm med messing klokke

Se vores udvalg af lamper her: