Petroleums-, tælle- eller elektrisk lys?

At finde lamper og lys der passer til gamle huse er noget vi tit bliver spurgt om.

Vi hjælper gerne kunder med at finde frem til de oprindelige lamper lyskilder i deres gamle huse. Eller en lampe der passer til deres ældre hus, og som ikke fylder. Ofte forventer kunder at vi kan forslå en 1700-1800 tals lampe – og her må vi altså smile lidt – for så drejer det sig petroleumslampe eller endnu ældre tællelys.

Vi beder derfor kunderne, finde ud af om strømmen kom i 1920’erne eller først i 1930’erne. Det er ikke alle kunder der er helt tilfredse med dette svar. Der er faktisk rigtig mange kunder, der helt glemmer det faktum at vi ikke fik el/elektrisk lys før i 1920’erne i byerne og ofte langt senere på landet.

Vi henviser derfor altid kunder til deres lokalhistoriske arkiv for at finde ud af hvornår strømmen kom til netop deres område. Specielt hvis der er tale om sommerhuse, kan det være svært at finde ud af, fordi selve byen kan have fået strøm på et tidspunkt, men det omkringliggende opland kan sagtens have fået strømmen langt senere.

Når man har fundet frem til hvornår strømmen kom, er det ofte langt nemmere at beslutte sig for en mere tidssvarende belysning. Her ender det ofte med en helt klassiske skomagerlampe (her fører vi hele 2 farver og 4 størrelser) eller vores små pendler, hvis der er tale om meget små rum.

Du kan selv finde tidssvarende lamper og lyskilder til dit ældre hus hos os. Så som udendørslamper og flere typer af indendørslamper. Vi hjælper dig gerne med finde det mest tidssvarende for netop dit hus. Vær for øvrigt opmærksom på at de oprindelige afbrydere/kontakter i huset ofte ikke er skiftet på lofter, i kældre eller andre mindre betydende rum. Det kan måske også give et hint om hvornår strømmen kom til netop dit hus.

Som et lille plus skal du vide at du hos os også kan få tilbehør til din gamle lampe eller hvis du køber en lampe på et loppemarked.

Klokkependel hvid opalglas med messing glasholder
Skomager stor hvid skærm med messing klokke

Se vores udvalg af lamper her:

 • Væglampe model 1930 forniklet messing

  Væglampe model 1930

  DKK 1.499,00
 • Vinkelfod i hvid porcelæn, lampe til loflt og væg

  Vinkelfod i hvid porcelæn

  DKK 399,00
 • Funkis udendørslampe i lang udgave

  Udendørslampe Funkis Lang – model 1930 – hvid opal glas kuppel

  DKK 2.499,00
 • Svanene kort set fra siden

  Udendørs lampe Svanen kort udgave

  DKK 2.999,00