Sådan sæbebehandler du dit nåletræsgulv:

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Hvis du ønsker at sæbebehandle et nyt eller gamlet fyrretræsgulv skal du overveje at ludbehandle først.  Årsagen til dette er at trægulvet skal kunne tage imod sæben.

OBS! Har dit gulv været ludbehandlet tidligere kan du ikke ludbehandle igen. Læs mere om ludbehandling.

Sæbebehandlingen:

Sæbebehandling af fyrretræsgulv er nok den ældste form for vedligeholdelse af trægulve vi har her i Danmark. Det skyldes, det er nemt og ikke mindst billigt!

For at få en god og holdbar sæbebehandling af dit gulv, skal fyrretræsgulvet enten være nyt eller afhøvlet, således at træet fremstår råt.

Sæbespånerne gør gulvet lysere med tiden,  linoliesæben får træet til at fremstå mere naturligt gulligt med tiden, det er altså helt op til dig selv, hvordan dit gulv skal fremstå.

Vedligeholdelsen bagefter:

Den almindelige vedligeholdelse af gulvet du netop er i gang med at sæbebehandle er almindelig gulvvask, her kan du godt bruge moppe, plastskurerbørste eller hvad du nu har.

Vi anbefaler altid en meget fed sæbe til både sæbebehandling og vedligehold af fyrretræsgulve, da træet har det bedst med det. Fortsætter du med sæbespåner, er det nu i en meget tyndere opløsning eller også kan du gå over til at bruge vores meget populære linoliesæbe.

Et fyrretræsgulv har ikke godt at alt for varmt vand, det får træet til at “rejse” sig, og det kommer til at tage imod for meget vand, derfor altid lunket vand, når du vasker gulv.

Husk altid at tørre efter med en opvredet gulvklud.

Du kan godt sæbebehandle både bøge- og asketræsgulve, men det kræver bare flere omgang sæbe, da træet er hårde end fyrretræ.

Skal gulvet være mere lyst eller hvidt?

Tips! Ønsker du at gulvet skal fremstå mere hvidt kan du med fordel tilsætte titanhvid (pigment) til din sæbe, men først efter at du er færdig med at sæbebehandle dit gulv.

Alle opskrifter finder du på vores produkter.

God arbejdslyst!

Hvad skal jeg bruge?