Behandling af Marmor, Granit og Kunst sten

Vi får ofte spørgsmål til, hvordan skal en bordplade eller vask i marmor, granit og kunst sten vedligeholdes? Det er faktisk ikke så svært. Du skal dog vide, at selv om der er tale om stenarter, er der ting og væsker, som sten ikke kan tåle.

Det må du ikke:

Du må aldrig bruge eddikesyre eller andre syreprodukter på sten, det bliver misfarvet, og det kan ikke repareres.

Rengøring:

Du kan bruge alle former for sæbe til den daglige rengøring. Ligesom kraftige og stive børster også er gode til rengøring af sten. Jo grovere sten, jo grovere børste for at den kan komme i alle fugerne og ujævnheder i stenen. Se vores mange rengøringsredskaber.

Du skal løbende sørge for, at bordpladen eller vasken vedligeholdes med en olie eller fedtholdig sæbe, så bordpladen ikke tager for meget imod snavs og andet. Hvis bordpladen eller vasken tørre ud, vil de helt automatisk tage mere imod og få skjolder.

Vedligeholdelse:

Du skal bruge en ren naturlig olie f.eks. linolie til din plade en gang imellem – 2-3 gange om året. Det vil friske pladen op og gøre pladen mere modstandsdygtig.

Daglig pleje:

Hvis du vælger at bruge vores linoliesæbe, til den daglige rengøring af din stenbordplade eller vask, vil du ikke skulle efterbehandle med olie så ofte. Linoliesæben udtørrer nemlig ikke stenen, men sørger for at den er pæn og glat i det daglige.

Passer du din stenbordplade og vask, vil du have glæde af den i mange år.

Held og lykke med din bordplade.

Jomfrulinolie
Linoliesæbe
Skurepulver af den gammedags slags

Det skal du bruge ….

  • Gammeldags karklud

    Karklud, vaffelvævet 100% bomuld

    kr. 19,00
  • Håndskrubbe

    Skurebørste til hånd – hårde børster

    kr. 179,00