Her får du en hurtig og nem oversigt og forklaring på hvordan du kan rengøre og behandle dit læder, uanset om der er tale om sko, tasker, jakker eller møbler. Læs her hvordan du får smukt og lækkert læder.

Rengøring af læder er meget let, bare man ved hvordan man skal gøre.

Du skal bruge:

  1. En vaskebalje
  2. En blød svamp eller klud
  3. Sæbespåner

Du skal bruge en lille håndfuld sæbespåner i en 1/2 balje håndvarmt vand. Hæld sæbespånerne ned i vandet og pisk til sæben er helt opløst.

Herefter bruger du kluden eller svampen til at rengøre det emne af læder du ønsker. Det kan være tasker, møbler, bælter, sko eller noget helt andet.

Efter rengøringen tørrer du efter med en ren klud. Alt efter hvor beskidt læderet er kan det være at du skal rengøre emnet over flere omgange.

Det er vigtigt at læderet er helt tørt før du går videre i processen. Det kan godt tage op til et par dage før det er tilfældet.

Rengøre du f.eks. taske eller sko kan det være en god ide at “fylde” dem ud med avispapir eller noget andet. På den måde holder de formen.

Når du har et rengjort emne er det vigtigt at du behandler med læderfedt, da fedtstoffet i sæben ikke er nok.

Du skal bruge:

  1. En god læderfedt
  2. En blød og ren klud

Du påføre et tyndt læg læderfedt på dit emne og venter i 12-24 timer, hvorefter du påføre endnu et lag. Hvis dit emne tørre blakket op, skyldes det at læder er et naturmateriale, der suger forskelligt. Efter 3. påføring skal du vente endnu et døgns tid, hvorefter du aftørrer det overskydende fedt. Hvis læderet ikke føles helt fleksibelt endnu, så kan det være at dit læder trænger til endnu mere fedt. Jeg har selv prøvet at skulle give op til 5 gange fedt, før læderet føltes rigtigt.

Tør efter med en blød og ren klud. Dette er rigtig vigtigt så du ikke får læderfedt på dit tøj eller hænder, når du bruger dit læder emne.

God arbejdslyst!

Læderfedt