Hvad er sæbespåner?

Det sker ofte at vi i butikken bliver spurgt om hvad der er så specielt ved vores sæbe, for sæbe er vel sæbe. Til det må vi bare konstatere, at sådan forholder det sig desværre ikke.

Der er forskel på sæbe og sulfo. Det har vi selv haft lidt svært ved at finde ud af, men sæbe skal egentligt bare rengøre og fedte for at være smudsafvisende hvorimod sulfo er en mere moderne form for sæbe, og her skal der rengøres og affedte.

Derfor brug gammeldags fedt sæbe der fedter til dine gulve og dine træ møbler, på den måde opnår du en “blød” overflade der er smudsafvisende samtidig med at du får rengjort dine gulve og møbler.

Skal du vaske op eller gøre rent i skabe/skuffer i køkkenet eller badeværelset hvor det ofte er glatte eller lamineret overflader så vil jeg til enhver tid altid bruge sulfo f.eks. opvaskemiddel eller Ajax for at gøre rent.

Jeg bruger derimod altid sæbespåner til mine trægulve, træborde og møbler. Men jeg bruger altid linoliesæben til vores trappe, klinke og skiffer gulve for at holde den flotte glød på stenene. Vi har også en mikroskopisk gang, hvor der er lagt ubehandlede mursten. Her bruger jeg også altid linoliesæbe for at kunne skrubbe gulvet rent.

Det næste er nemlig skal du gøre gulve rent – så er det altid med en god gammeldags hård gulvskrubber, du kan lægge mange kræfter i. På den måde kan du tage ordentligt fat og få skubbet i bunde.

På møbler og finere ting bruger jeg altid en blødere håndbørste/skrube, så du kan skrubbe uden at gøre skade.

Så er der altid temperaturen på vandet. Jeg bruger altid håndvarmt vand med tendens til det kolde. Træ bryder sig ikke særlig meget om varmt vand – derfor!

Skrubberne og de gammeldags gulvklude finder du her. Vi har desværre ikke vores gulvskrubbe på hjemmesiden, men skriver du en mail, finder vi ud af hvad vi gør. Den er lidt besværlig at sende med kosteskaft og det hele.

God rengøringslyst.

Hvad er sæbespåner