Hvad er sæbespåner?

Det sker ofte at vi i butikken bliver spurgt, hvad der er så specielt ved vores sæbe. For sæbe er vel sæbe? Til det må vi bare konstatere, at sådan forholder det sig desværre ikke.

Der er forskel på sæbe og sulfo. Det har vi selv haft lidt svært ved at forstå. Sæbe skal vel egentligt bare rengøre og fedte for at være smudsafvisende, hvorimod sulfo er en mere moderne form for sæbe, og her skal der rengøres og affedtes.

Derfor brug gammeldags fed sæbe, der fedter til dine gulve og dine træmøbler. På den måde opnår du en “blød” overflade, der er smudsafvisende, samtidig med at du får rengjort dine gulve og møbler.

Skal du vaske op eller gøre rent i skabe/skuffer i køkkenet eller badeværelset hvor det ofte er glatte eller lamineret overflader, anbefaler vi til enhver tid altid bruge sulfo f.eks. opvaskemiddel eller Ajax for at gøre rent.

Brug derimod altid sæbespåner til trægulve, træborde og møbler. Og brug altid linoliesæben til trappe, så trinene ikke bliver alt for glatte at gå på. Linoliesæbe til klinke- og skiffergulve for at holde den flotte glød på stenene. Har du uglaseret sten eller mursten er linoliesæben fantastisk til at skrubbe gulvet helt rent. Brug altid en hård gulvskrubbe eller håndskrubbe her, så du kommer helt i bund også i fugerne på trods af de ujævne kanter.

Det næste er nemlig skal du gøre gulve rent? Så er det altid med en god gammeldags hård gulvskrubber, så du kan lægge mange kræfter i. På den måde kan du tage ordentligt fat og få skubbet i bund.

På møbler og finere ting anbefaler vi altid en blødere håndbørste/skrubbe, så du kan skrubbe uden at gøre skade.

Så er der altid temperaturen på vandet. Brug altid håndvarmt vand. Træ bryder sig ikke særlig meget om varmt vand, og kan rejse sig – derfor!

Skrubben og de gammeldags gulvklude finder du her. Desværre finder du ikke vores gulvskrubbe på hjemmesiden, men skriver du en mail, finder vi ud af, hvad vi gør. Vi kan ikke sende et kosteskaft, da det vil kræve rigtig meget emballage.

God rengøringslyst.

Hvad er sæbespåner