Dørgreb til hoveddøren – udendørs

Dørgreb til din hoveddør har en stor signalværdi, både for dit hus og for din hoveddør. Men det er så absolut også det dørhåndtag, der bruges allermest. Det kræver nogen overvejelse at vælge greb til denne dør.  Kig omkring på vores side og find ud af, hvad der passer bedst til lige netop jeres/din hoveddør.

Alle vores dørhåndtag er i messing, “jern” og chrome og kan bruges som dørgreb til alle typer af  hoveddør, da de kan tåle både vejr og vind uden at ruste. Vores “jerngreb” er egentligt fremstillet i messing, men ligner jern, hvorfor de ikke ruster med tiden, men blot bliver mørkere.

Intet af vores messing er lakeret, dit håndtag vil derfor patinere naturligt, og der vil over tid forekomme farveforskel på yder- og inderside af døren. Vejr og vind på ydersiden af døren slider grebet hurtigere og mere end på indersiden. Desuden har berøring og brug også noget at sige med hensyn til, hvor hurtig messingen patinerer.

Sådan vælger du dørgreb:

  1. Kig på vores oversigt over greb i messing og forniklet messing (blank), de er alle egnet til hoveddøren, da de jo skal kunne tåle varme/kulde, regn og sne.
  2. Udover dørhåndtag skal du tænke over/vælge/tage stilling til:
  3. Roset (den runde ring der holder grebet på plads på døren)  eller langskilt (en plade, der beskytter døren mod slid og integrerer dørhåndtag og lås) Rosetten har vi en hel oversigt over

Valg af langskilt til din hoveddør:

  1. Langskiltet er den plade, der sidder på døren for at beskytte døren mod slid og som samler dørgreb og lås.
  2. Der er flere ting, du skal beslutte ved dit valg af langskilt, da det skal passe til låsen i døren, hvis du vælger dette til din dør.

Dette er hvad du skal overveje ved valg af langskilt: 

  1. Messing eller forniklet messing (blank). Det afhænger af det materiale, du har valgt til dit dørgreb.
  2. Sidder låsen ovenover håndtaget eller sidder den forneden? Spørg der, hvor du køber eller har købt døren (det afhænger af den låsetype der kommer med din dør, eller kig på din nuværende dør. dDu bør kunne se på døren, hvilken lås der er tale om.
  3. Skal du have lås med nøgle både udenfor og indendørs, eller skal du have nøgle udendørs og vrider indendørs?
  4. Hvis du skal have nøglehul i dit langskilt, skal vi have målet fra midten af hullet til dørgrebet (et firkantet hul) og midten af nøglehullet (den runde del af nøglehullet).

Alle data får du der, hvor du har købt din dør eller ved at finde ud af producenten af låsen i din dør. Så skal vi nok hjælpe dig med resten.

Send os en mail  med alle disse oplysninger, så vender vi tilbage til dig med evt. supplerende spørgsmål og efterfølgende en pris og leveringstid på dit langskilt og dørgreb til din hoveddør.

Se vores udvalg af produkter her: