Hvor mange knager til en knagerække? Bliver vi tit spurgt om – og det kan være svært at svare på …

Hvor skal knagerækken bruges?

  1. Entre’en til overtøj
  2. Køkkenet til viskestykker
  3. Kælderen for at holde orden
  4. Entre til nøgler
  5. Skur til redskaber

Mulighederne er mange.

Hvem og til hvad skal knagerækken så bruges?

  1. Skal knagerækken bruge til ungernes flyverdragter, overtøj og hoodies?
  2. Er det til når I får gæster, måske moster Oda i pels – der formentlig skal hænge på bøjle?
  3. Eller er det til viskestykker i køkkenet?
  4. Badeværelset til håndklæder
  5. Nøglebræt eller andre små ting

Knagerækker kan bruges rigtig mange steder til mange ting forskellige steder i boligen.

Ad 1)
Er det en knagerækker eller bare flere knager der skal bruges til ungerne og deres overtøj skal det være store knager og gerne med en hattekrog, så de let og hurtigt fanger hætten eller kraven på jakken når den kastes op ad væggen.
Krogene må godt sidde tæt men alligevel med så meget luft at vådt overtøj ikke kommer til at hænge i lag. Derfor skal du nok beregne 15-20 cm mellem hver krog – mål evt. selv efter.
Nogle familier har valgt at hænge krogene forskudt i 2 højder. Så kan de små hænge deres overtøj på de nederste og de større på de øverste knager. Man kan med fordel hænge de øverste knager/kroge så tøjet kommer til at hænge mellem de nederste knager. På den måde kommer der luft mellem overtøjet.
Ad 2)
Er det knager der skal bruges til gæster (altså finere overtøj) er det en god ide at bruge jeres garderobe bøjle som måle pind, så I kan hænge gæsternes jakker/frakker på bøjler uden at de kommer til at dækker over hinanden, hvis det er vådt overtøj (det sker jo en gang i mellem at det regner/sner …).
Ad 3 & 4)
Viskestykker fylder ikke så meget, det gør håndklæder heller ikke, men det vigtige er at der kan komme luft imellem så de kan tørre og ikke hænger og bliver “sure”.
Ad 5)
Til alle små tingene så som nøgler, smykker eller andet handler det bare om hvor meget plads knagerækken må fylde, om det i det hele taget skal være en knagerække eller om det evt. vil fungere bedre med knopper på væggen som man hænge nøgler, smykker og andre små ting på? Det ved du bedst selv.
God fornøjelse med din nye knagerække.
Knager og kroge

Se vores udvalg af knager her: