Hvor mange knager til en knagerække?

Få en guide til hvordan du gør!

Hvor skal knagerækken bruges?

  1. Entre’en til overtøj
  2. Køkkenet til viskestykker
  3. Kælderen for at holde orden
  4. Entre til nøgler
  5. Skur til redskaber

Mulighederne er mange.

Hvem og til hvad skal knagerækken så bruges?

  1. Skal knagerækken bruge til ungernes flyverdragter, overtøj og hoodies?
  2. Er det til når I får gæster, måske moster Oda i pels – der formentlig skal hænge på bøjle?
  3. Eller er det til viskestykker i køkkenet?
  4. Badeværelset til håndklæder
  5. Nøglebræt eller andre små ting

Knagerækker kan bruges rigtig mange steder til mange ting forskellige steder i boligen.

Knager og krog til ungerne – store som små

Er det en knagerække eller bare flere knager der skal bruges til ungerne og deres overtøj, skal det være store knager og gerne med en hattekrog, så de let og hurtigt fanger hætten eller kraven på jakken, når den kastes op ad væggen.
Krogene må godt sidde tæt, men alligevel med så meget luft at vådt overtøj ikke kommer til at hænge i lag. Derfor skal du nok beregne 15-20 cm mellem hver krog – mål evt. selv efter.
Nogle familier har valgt at hænge krogene forskudt i 2 højder. Så kan de små hænge deres overtøj på de nederste og de større på de øverste knager. Man kan med fordel hænge de øverste knager/kroge, så tøjet kommer til at hænge mellem de nederste knager. På den måde kommer der luft mellem overtøjet.

Knager til gæster – hvor tøjet skal kunne hænge på bøjler

Er det knager, der skal bruges til gæster (altså finere overtøj), er det en god ide at bruge jeres garderobebøjle som måle pind, så I kan hænge gæsternes jakker/frakker på bøjler, uden at de kommer til at dække over hinanden, hvis det er vådt overtøj (det sker jo en gang i mellem, at det regner/sner …).

Kroge til mindre ting som fx viskestykker i køkkenet

Viskestykker fylder ikke så meget. Det gør håndklæder heller ikke, men det vigtige er, at der kan komme luft imellem, så de kan tørre og ikke hænger og bliver “sure”.

Kroge til badekåber og større håndklæder på badeværelset

Her skal I ikke vælge en alt for lille krog, da både badekåber og håndklæder kan blive tunge og fylder lidt. Sørg for god afstand mellem krogene så der kan komme luft til. På den måde undgår I at tingene kommer til at lugte “surt”.

Kroge til små ting

Til alle småtingene såsom nøgler, smykker eller andet handler det om hvor meget plads knagerækken må tage, om det i det hele taget skal være en knagerække, eller om det evt. fungere bedre med knopper på væggen, til de små ting på? Det ved du bedst selv.

Psst …

Når I har besluttet, jer for, hvor og hvordan jeres knagerække skal være, er der lige et sidste godt råd! Skal knager og/eller kroge sættes på et bræt, som sidder på væggen? Det er en rigtig god ide, da krogene sidder bedre fast på et træbrædt end direkte på væggen!
Læg knagebrædtet på gulvet. Placer kroge og knager der, hvor I mener de skal sidde. Sæt kryds der hvor de yderste krog og knager skal sidde. Her borer I de store skruer i væggen, der skal holde brættet på plads. I bruger de yderste knager eller kroge til at skjule disse skruer!!! Så kan man ikke  se skruerne, og du skal ikke spartle bagefter!!!
God fornøjelse med din nye knagerække.
Vi håber, at hele familien bliver glad og bruger knagerækken.
Knager og kroge

Se vores udvalg af knager her: