VI BYTTER ALLE JULEGAVER FREM TIL DEN 28. FEBRUAR

Karskrubbe til jern gryder og pander

Rengøring af støbejerns køkkengrej – rengøring af blå og lejr grej

 

Det kan godt være udfordrende at rengøring køkkengrej i støbejern, da man ikke må bruge vand og sæbe, da det ellers vil ruste.

Støbejern fordeler jo varmen fantastisk og derfor er det godt at bruge til specielt stegning. Men man skal lige være opmærksom på hvordan man holder støbejernet pænt.

1) Tænd for dit komfur på højeste blus

2) Sæt gryden eller panden på pladen eller blusset

3) Når gryden er rigtig varm, tager du vores kardesk eller karskrubbe og 1 dl groft salt – herefter rører du rundt så saltet “samler” rester og skidtet op. På den måde afkoger du dit støbejernsgrej!

4) Køl gryden eller panden langsomt ned og så er den klar til næste gang.

 

Hvis du har blågryder eller andet lejrgrej som brugs på f.eks. blå, kan det være en udfordring at rengøre dette for sod og snask fra blået. Her kan du med stor fordel også afkoge dit køkkengrej, så I ikke skal rengøre ydersiden af køkkentøjet hver gang. I gør bare det samme! Fuld blus på gryde eller pande. Brug en kardesk/karskrubbe og så er det bare i gang. Når det hele er kogt af, tømmes gryden eller panden og så er det klart til næste gang!

Indkøbskurv
Scroll to Top