Har du problemer med møl, der går i dit tøj eller dine møbler og tæpper, så er der hjælp at hente, men ikke helt uden arbejde.

Du bliver nødt til at finde ud af hvor møllene kommer fra. Hvis ikke du finder kilden, vil du ikke kunne fjerne dem og undgå at møllene kommer igen. Det kan godt være lidt af et arbejde at finde frem til hvor de kommer fra, men du skal vide at møl elsker:

  1. Cashmere
  2. Marino
  3. Lækker tynd uld
  4. Silke
  5. Almindelig fåreuld

Det er altså her du skal lede.

Finder du ødelagt bomuldstøj, er det ikke møl men sølvfisk, der er på spil. Du kan læse om vores indlæg om bekæmpelse af sølvfisk her

Når du har fundet frem til tøjet som er ødelagt af møl, skal du undersøge resten af skabet, skufferne etc.

For at sikre dig at der ikke er larver i tøjet, kan du lægge det i fryseren. Du skal dog vide at tøjet skal fryses i op til 8 uger, for at du kan være sikker på at laverne ikke overlever.

Tøm dit skab eller skuffer støvsug dem grundigt også i alle huller der bruges til “hyldeholderne”. Herefter kan du evt. vaske skuffer og skabe.

Når du har fjernet kilden til møl, kan du forebygge ved at lægge cedertræs produkter i skabe og skuffer. Om det er klodser, ringe eller kugler afhænger helt af hvad du bedst kan lide og mener er mest praktisk hos dig.

Cedertræ har en duft som møl bare ikke kan lide. Når du har brugt disse produkter i 3-4 måneder vil duften efterhånden forsvinde. Her kan du så med fordel slibe lidt på træet med sandpapir og duften af frisk træ vil dukke op, og du kan bruge cedertræsprodukterne igen.

Du har altså møl forebyggelse til rigtig lang tid.

God jagt!

Mølkugler