Hvilken stil er mit hus?

Hvordan finder jeg ud af hvilken stil mit hus er?

Mange af vore kunder har brug for hjælp til at finde stil og de rigtige detaljer til deres hus, det være sig nyt eller gammelt, ude som inde. De fleste kender til byggeåret hvilket fremgår af husets papirer (tjek evt. tingbogen). Men hvad angår den oprindelige byggestil og indretning er de fleste på bar bund.

Her er det ret så vigtigt at skelne mellem husets ydre og indre. Begge kan nemlig have undergået større eller mindre forandringer.

Hvad det ydre angår, er det ikke sjældent, at her kan være tale om en blanding af indtil flere forskellige stilarter. Ønsker du således at vide og forstå mere om dit hus, kunne en god hjælp på vejen være at tage kontakt til Teknisk Forvaltning i kommunen. Her er man ofte behjælpelig med at finde frem til husets oprindelige stilart. Den mest overskuelige gennemgang af netop stilarter finder du i oversigten fra Foreningen Historiske Huse. Her får du en komplet gennemgang af de forskellige stilarter, vi har i Danmark.

Information om husets byggestil er nyttig basisviden. Den giver dig ikke kun et billede af, hvad du har at gøre med, men den kan måske også inspirere dig til vælge, hvilken retning du skal gå i forbindelse med istandsættelsen af dit gamle hus.

Find detaljerne der passer til dit hus

Næste skridt er at få et samlet overblik over, hvad der skal gøres, planlægge arbejdet, finde håndværkere samt ikke mindst de rette materialer og detaljer. I denne forbindelse er det vigtigt at undersøge markedet grundigt.

Det er dig, der bestemmer!

Det er din smag, der skal være afgørende og ikke arkitektens, entreprenørens eller håndværkerens. Dette gælder især valg af de indvendige detaljer. Disse kalder man populært for ’prikken over i’et’. Mange kunder finder os desværre først, når det er for sent. Det er synd, ikke kun for huset, men så sandelig også for jer kunder.

For at give dig et godt overblik over, hvad Tibberup Høkeren kan tilbyde dig, kan du her på hjemmesiden plotte årstallene 1910, 1920, 1930, 1940 eller 1950 ind i søgefeltet. Så får du en liste over fx beslag, farver, knopper, lamper, tapeter mv., som var typiske for netop det årti. Der er tale om. Ved at klikke på hvert produkt, der dukker op, kan du læse en nærmere og mere detaljeret beskrivelse af dette.

Du kommer forbi vores butik og spørg, så forsøger vi at svare så godt som vi kan

De fleste af vore mange produkter kan bestilles via hjemmesiden. Det allerbedste indtryk af den enkelte artikel, og især kvaliteten af den, får du dog ved at besøge vores lille butik i Helsingør. Her kan du både se og røre ved alle sagerne, samt spørge om alt, hvad du vil. Vi står klar, så godt som vi kan, med svar.

Undersøg blandt andet hvornår kom der elektricitet og vand i dit område

Specielt finder du både inde– og udendørslamper, som du ikke finder andre steder. Elektriciteten kom jo ofte senere end byggeåret for huset. Det samme gør sig gældende for badeværelset. Hvornår kom der vand ind i huset og hvornår fik man bygget badeværelset?

Her kan du evt. kontakte kommunen for at høre hvornår der i dit område kom elektricitet og hvornår vandet blev indlagt. Der kan være rigtig stor forskel. Specielt i områder, der tidligere har været landejendomme, sommerhuse eller kolonihavehuse.

Spørg dig frem evt. både hos kommunen og i den lokalhistoriske forening. De vil rigtig gerne dele ud af deres viden. Du vil helt sikkert blive overrasket.

Bygning fra Faaborg Kommune