Hvilken stil er mit hus?

Mange af vore kunder har brug for hjælp til at finde stil og de rigtige detaljer til deres hus; det være sig nyt eller gammelt; ude som inde. De fleste kender til byggeåret; det fremgår af husets papirer. Men hvad angår den oprindelige byggestil og indretning, er de fleste på bar bund.

Her er det ret så vigtigt at skelne mellem husets ydre og indre; begge kan nemlig have undergået større eller mindre forandringer igennem årene.

Hvad det ydre angår, er det ikke sjældent, at her kan være tale om en blanding af indtil flere forskellige stilarter. Ønsker du således at vide og forstå mere om dit hus, kunne en god hjælp på vejen være at tage kontakt til Teknisk Forvaltning i kommunen; her er man ofte behjælpelig med at finde frem til husets oprindelige stilart. Den mest overskuelige gennemgang af netop stilarter finder du i oversigten fra Aalborg Kommune.

Information om husets byggestil er nyttig basisviden; den giver dig ikke kun et billede af, hvad du har at gøre med; den kan måske også inspirere dig til vælge, hvilken retning du skal gå i forbindelse med istandsættelsen af dit gamle hus.

Find detaljerne der passer til dit hus

Næste skridt er at få et samlet overblik over, hvad der skal gøres, planlægge arbejdet, finde håndværkere samt ikke mindst de rette materialer og detaljer. I denne forbindelse er det vigtigt at undersøge markedet grundigt; det er dig, der bestemmer; det er din smag, der skal være afgørende; ikke arkitektens, entreprenørens eller håndværkerens. Dette gælder især valg af de indvendige detaljer; dem man populært kalder for ’prikken over i’et’; dem du skal se på og bruge hver eneste dag og forhåbentlig glæde dig over i årene fremover. Mange kunder finder os desværre først, når det er for sent. Det er synd; ikke kun for huset; men så sandelig også for dem.

For at give dig et godt overblik over, hvad Tibberup Høkeren kan tilbyde dig, kan du her på hjemmesiden plotte årstallene 1910, 1920, 1930, 1940 eller 1950 ind i søgefeltet. Så får du en liste over fx beslag, farver, knopper, lamper, tapeter mv., som var typiske for netop det tiår, her er tale om. Ved at klikke på hvert produkt, der dukker op, kan du læse en nærmere og mere detaljeret beskrivelse af dette.

De fleste af vore mange produkter kan bestilles via hjemmesiden. Det allerbedste indtryk af den enkelte artikel, og især kvaliteten af den, får du dog ved at besøge vores lille butik i Helsingør. Her kan du både se og røre ved alle sagerne; og så kan du spørge om alt, hvad du vil; vi står klar med svar.

Specielt finder du både inde– og udendørslamper som du ikke finder andre steder. Elektriciteten kom jo ofte senere end byggeåret for huset. Det samme gør sig gældende for badeværelset. Hvornår kom der vand ind i huset og hvornår fik man bygget badeværelset? Man bliver ofte overrasket.

Bygning fra Faaborg Kommune