Melmøl i køkkenet er nok noget af det mest irriterende. Det føles som at de er over det hele, og hvor kommer de møl fra?

Sådan bekæmper du melmøl i dit køkken – vær opmærksom på følgende:

  1. Hvor komme møllene fra?
  2. Find den pose/krukke/pakke der er fyldt med møl og deres larver
  3. Alt gryn, mel, nødder, frø, tør fødevarer og andet godt organisk materiale gennemgås, finder du møl er det ud med det samme
  4. Smid det ud du mener, er inficeret med møl og møllarver, det behøver ikke kun at være levende møl, larver eller tegn på larver er nok. Det skal ud!
  5. Køkkenskab og hylder tømmes og rengøres
  6. VIGTIG! Du støvsuger efterfølgende skabet også ALLE de små huller som hyldeholderne skal/kan sidde i. Her ligger møllene nemlig æg! Fuldstændigt hysterisk skal du støvsuge.

Herefter venter du 3-8 dage og så skulle der helst ikke være flere møl. Hvis det er tilfældet må du igennem alle skabe og skuffer en gang mere. Igen for at tjekke for levende møl og larver, eller tegn på larver. Så du kan se om din bekæmpelse har hjulpet.

Sådan bliver du ved med at lede efter møl og møllarver – til du til sidste forhåbentligt at fået buk med de irriterende møl og deres larver.

Det at få melmøl i køkkenet er efterhånden blevet meget normalt. Vi har flere og flere økologiske, biologiske og organiske produkter i vores køkkenskabe.

Melmøl eller frømøl går primært i dit mel, dine kornprodukter som f.eks. havregryn eller goft mel. De elsker nødder der ikke er behandlet og uden skal, såsom mandler, hasselnødder eller andre former for nødder uden skal. I det hele taget alle former for tørrer fødevarer er mel- eller frømøl meget glade for.

Kort sagt vi spiser heldigvis ikke mange sprøjtet madvarer. Det betyder at vi også får dyr, mug eller skimmel med hjem i køkkenskabet. Det kan desværre ikk undgåes, men det skal selvfølgelig fjernes … Vi ønsker jo ikke dyr og skimmel, mug og andet i vores mad.

Se vores mange cedertræsprodukter mod møl

For at undgå angreb i fremtiden, kan du med held lægge forskellige cedertræs produkter i skabe og skuffer. Det kan være klodser, ringe eller kugler. Det er op til dig og hvor stort dit skab eller dine skuffer er. Disse produkter virker heldigvis præventivt mod møl, men det slår dem ikke ihjel, så levende møl og larver skal fjernes først.

Husk pinlig rengøring af dine køkkenskabe og skuffer for at bekæmpe møl i fremtiden. Mel eller frømøl er ikke det samme som spindemøl, der går i dit tøj. Spinde, klæde eller uldmøl går kun i dit tøj og ikke i dine madvarer. De to typer møl ligner hinanden, så den måde du kender forskel på dem er at spindemøl, klædemøl eller uldmøl finder du i tøjet, der er ødelagt og ædt. Melmøl eller frømøl finder du flagrende rundt i køkkenet, når du åbner dit køkkenskab. De to typer møl ligner hinanden alt for meget til at du umiddelbart kan se forskel. Har du spindemøl skal du læse her.

Har du problemer med dit bomuldstøj eller papir der bliver spist/ødelagt, er det ikke møl. Det kunne det godt ligne, men her er der tale om sølvfisk. Det kan du læse om her. 

Mølkugler