I dag er Marseille sæbe en form for massebetegnelse og mere end 90% af den Marseille sæbe der sælges i dag er fremstillet i Kina eller andre verdensdele der ikke har noget med Marseille at gøre.

Historien om Marseillesæben starter faktisk helt tilbage i 1200 tallet. Her opstod de første sæbefabrikker i byen. Man havde let adgang til oliven olie og soda, som man brugte til at få olien til at forsæbe. På grund af den store havn i byen kunne man let sende sæben ud af byen og rundt i hele verden.

I 1688 kom den franske konge med et dekret om hvordan Marseille sæben skulle fremstillet. På den måde fastholdt man den gode kvalitet og sikrede sig eneretten på at kalde sæben for Savon de Marseille.

Sæben måtte på dette tidspunkt fremstilles i det meste af provance  men blev udskibet fra Marseille.

Tilbage i 1913 fandtes der 90 sæbefabrikker der i alt solgte 180000 tons sæbe til hele verden. Sæben holdt derfor hjulene i gang i hele regionen. Både med fremstilling, råvarer, transport og ikke mindst emballage.

Op gennem det 20’ende århundrede oplevede Marseille sæben en stor konkurrence fra den billigere industri sæbe samt vaskemaskiner og andre hjælpemidler der gjorde den gammeldags sæbe uinteressant for husmødrene.

I 1980’erne fik Marseille sæben sin renæssance – man gik ind og certificerede sæben, således at kun producenter i Provence regionen måtte bruge betegnelsen, og kun hvis de overholdt nogle meget specifikke produktionskrav.

 • Regional fremstilling af sæben
 • 72% olivenolie
 • Ingen parabener
 • Ingen palmeolier
 • Ingen parfumer
 • Ren sæbe

Kort sagt man gik tilbage til den oprindelige Savon de Marseille.

Når du køber din Savon de Marseille, skal du derfor sikre dig at den rent faktisk er fremstillet i Frankrig af en certificeret producent under Sammenslutningen af producenter af “Savon de Marseille” (Association des Fabricants de Savon de Marseille – AFSM) – så ved du at du får et rigtigt stykke Marseille sæbe.

Vores producent Savonnerie La Liconrne er godkendt til fremstilling af den rigtige Savon de Marseille Le Cube.

Olivensæbe fra Marseille

Se vores udvalg af Savon de Marseille produkter her:

 • Citronsæbe fra Marseille

  Citron håndsæbe fra Marseille

  DKK 49,00