Ludbehandling af dine nåletræsgulve

Med ludbehandling og efterfølgende sæbebehandling af dit gulv, får du et meget smukt og hårdført gulv, der kan modstå det meste …

Der er rigtig mange myter forbundet med ludbehandling og hvidskuring af gulve. De fleste af disse går på, at vedligeholdelsen er besværlig; for ikke at sige helt umulig. Intet kunne dog være mere forkert.

Årsagerne til myternes opståen skyldes som regel dårlig rådgivning ved køb af materialer og produkter og/eller forkert anvendelse af disse.

Hvorfor ludbehandle?

Ludbehandlingen alene gør det ikke, da det blot “åbner” dit gulv, så det kan tage imod den efterfølgende sæbebehandling. Derfor er det vigtigt at du efter ludbehandlingen sæbebehandler dit gulv, for det er på den måde du opnår at gulvet bliver slidstærkt.

Sådan gør du:

  1. Det rå fyrretræsgulv skal stå tørt og rent. Evt. afslebet for tidligere behandlinger. Har gulvet været ludbehandlet før, skal du være opmærksom på at gulvet kan blive grønt.
  2. Afvask gulvet for det overskydende lud (læs hvordan på vores lud), derefter skal du blande en tyk  grød af sæbevand (læs opskriften på vores sæbespåner), denne skurer du gulvet med.       Det er på den gammeldags måde, ned på knæ og i gang, det går ikke med en moppe, en plastskurerbørste eller andet, det bedste resultat opnår du ved at skurer med en gammeldags skurebørste med MEGET stive børster. Nej gulvet tager ikke skade af en hård børste. Kan gulvet ikke tåle en børste kan det heller ikke tåle at du går og slider på gulvet.
  3. Dette gentager du 4-6 gange før du begynder at tage gulvet i brug. På den måde bliver dit gulv mere modstandsdygtigt. Jo flere gange sæbe – jo mere kan dit gulv holde til. Der er forskel på om det er gulvet i soveværelset hvor du oftes går med bare fødder, hjemmesko eller strømper eller gennemgangsrummet i huset, hvor hele familien inkl. hunde, katte og gæster går rundt hele tiden. I disse rum kan du med fordel give gulvet 6-8 behandlinger inden I tager gulvet i brug.
  4. Når gulvet er helt tørret op, kan du tage gulvet i brug.
  5. Herefter skal du blot vedligehold med daglig rengøring. Hvis du vælger at bruge en moppe eller nylon børste til den daglige rengøring, kan du med fordel een gang om året give gulvet den helt store tur med sæbespåner og skurebørste og gulvklud.

Hvad gør jeg efterfølgende?

Når du først har ludbehandlet og efterfølgende sæbebehandlet dit gulv, får du et MEGET slidtstærkt gulv, og også et MEGET smukt gulv, som for vores familiens vedkommende har kunnet holde i mere end 20 år til 4 personer, 2 katte, en flæskesteg tabt på gulvet, og hvad der ellers hører sig til, når man er en travl familie, der går/løber ind og ud af huset hele tiden.

Kort sagt Ludbehandlede gulve er noget af det smukkeste der findes. Gulvet beholder den oprindelige struktur  og du får en overflade der er utroligt let at vedligeholde og super slidstærk.

Du skal være opmærksom på at ludbehandingen af alene giver dig ikke et slidstærkt gulv, det er sammenhængen mellem ludbehandling og sæbebehandlingen der giver gulvet styrke og gør det modstandsdygtigt overfor det almindelig slid der nu en gang er på et gulv.

Du kan selvfølgelig købe både lud og sæbespåner til dit gulv hos os. Køb din lud her og køb dine sæbespåner her – til selve arbejdet skal du bruge gammeldags skurebørster, og vi anbefaler disse og den gammeldags gulvklud der både suger og kan vrides.

Et gammeldags ludbehandlet gulv kan ikke vaskes med en moppe, for at holde gulvet pænt og glat i overfladen, skal der en gammeldags skurebørste og knofedt til. Til gengæld behøver du ikke skrubbe så tit.

God arbejdslyst.

Hvad skal jeg bruge til at ludbehandle: