Krakelerer læderet på din stol eller sofa?

Det kan også ske for din taske eller et par støvler, du har taget ned fra loftet.

Har du læderting, der trænger til at blive frisket op? Det er helt naturligt efter tørke og varme i længer tid.

Her har du en opskrift på, hvordan du får dine møbler, sko og støvler bløde og smidige igen, samtidig med at gløden kommer frem.

Her er hvad du har brug for:

  1. Læderfedt eller sværte med farve
  2. 1 stk. klud til afvaskning
  3. Sæbespåner til rengøring
  4. 2 stk. tørre, rene og helst fnugfrie klude, du kan smide ud bagefter
  5. 1 stk. mellemblød børste

og

Sådan gør du:

  1. Det, du gerne vil behandle, skal været rent og frit for snavs, jord og mudder. Det gør du bedst ved at vaske/aftørre med en klud med sæbespånevand. Grunden, til at du skal bruge sæbespåner er, at du ikke ønsker at udtørre læderet yderligere, men kun at rengøre.
  2. Når det er tørt, kan du påføre din læderfedt eller farvet sværte med din børste (den skal være mellemblød) og den anden klud. Gør det med runde cirkelbevægelser, så du får fedtet/sværten ned i alle revner og ud under syningerne. Lad det trække i 5-20 min. – gerne længere
  3. Herefter  tørrer du efter og polerer med den 3. klud. Kan du ikke polere læderet op, kan det være, at du med fordel kan påføre endnu et lag læderfedt/sværte. Det er bedre at påføre flere tynde lag end at påføre fedtet/sværten alt for tykt.
  4. Arbejder du med møbler, er det vigtigt at du polerer indtil der ikke længere er afsmitning på din klud – brug evt. flere klude, så du sikrer dig, at det ikke smitter af, når I sidder i møblerne.
  5. Denne behandling skal du foretage efter behov. Sko og tasker bliver selvsagt mere slidte end møbler, så et par gange om året burde være nok for stole, sofaen etc, hvor støvler og sko nok skal have en gang om måneden i vintermånederne – alt efter hvor vådt og saltet det er.

Du køber det hele her


Læderfedt og tilbehør til dit fodtøj