Hvilken stil er mit hus?

En del kunder er i tvivl om hvilken stil deres hus repræsentere. Det kan også være svært at finde ud af, da huse sjældent er en ren stil, men ofte er blandet sammen af alt muligt. Alt efter hvem der har boet i huset gennem årene.

Vores bedste råd er at finde ud af hvilken stil man godt kan lide, og især hvilken stil klæder huset?

Evt. kan man i gamle tegninger fra kommunen finde ud af hvilken stil huset var tænkt. Prøv at spørge på Teknisk Forvaltning i din kommune.

Man kan også være så heldig at støde på overraskelser i forbindelse med en renovering af huset eller hvis man er i gang med en restaurering. Så kan det være man finder nogle af de oprindelige spor. De kan måske lede jer hen på husets stilart.

For at få nogle ideer til hvilke stilarter vi taler om, når man kigger på huse, kan du finde inspiration i stilguides fra Bolius. Det er hurtigt og nemt at overskue og ret hurtigt finder du ud af hvilken stil dit hus nok bedst repræsentere.

Håber du finder det lettere at finde de oprindelige bygningsdetaljer i huset, måske dukker der nogle overraskelser op på vejen?

Du kan komme ud for at el og vand er kommet ind i huset langt senere end det oprindelige byggeår. På landet sker det ofte langt senere end i byerne. Det er helt naturligt, da infrastukturen var længere tid om at komme udenfor byerne.

Udendørs– og indendørsbelysning finder du flere eksempler på hos os. Ligesom div. detaljer til badeværelset i ældre huse også kan findes hos os.

God jagt!

Se vores specielle udvalg af lamper til dit hus her:

 • Væglampe model 1930 forniklet messing

  Væglampe model 1930

  DKK 1.699,00
 • Vinkelfod i hvid porcelæn, lampe til loflt og væg

  Vinkelfod i hvid porcelæn

  DKK 399,00
 • Funkis udendørslampe i lang udgave

  Udendørslampe Funkis Lang – model 1930 – hvid opal glas kuppel

  DKK 2.799,00
 • Svanene kort set fra siden

  Udendørs lampe Svanen kort udgave

  DKK 2.999,00