Hvilken stil eller type er mit hus?

En del kunder er i tvivl om, hvilken type eller tidsperiode deres hus repræsenterer. Det kan også være svært at finde ud af, da huse sjældent er en ren stil, men ofte er blandet sammen af alt muligt. Alt efter hvor gammelt huset er, og hvem der har boet i huset gennem årene.

Vores bedste råd er at finde ud af, hvilken stil eller type af hus du kan lide, og især hvilken stil, der klæder dit hus?

Evt. kan man i gamle tegninger fra kommunen finde ud af, hvilken stil huset var tænkt. Prøv at spørge på Teknisk Forvaltning i din kommune. Hvis man er heldig kan man også via Tingbogen eller Landsarkivet for at finde ud af, hvem der har bygget huset. Med denne metode fandt vi ud af at vores hus er bygget i 1865 af en tømrermester til sig selv. Derfor bor vi i dag i et gedigent og godt hus på trods af at huset er fra er mere end 150 år gammelt.

Man kan også være så heldig at støde på overraskelser i forbindelse med en renovering af huset, eller hvis man er i gang med en restaurering. Så kan det være man, at finder nogle af de oprindelige spor. De kan måske lede jer hen på husets stilart.

For at få nogle ideer, til hvilke stilarter vi taler om, når man kigger på huse, kan du finde inspiration i stilguides fra Foreningen Historiske huse. Det er hurtigt og nemt at overskue og let vil du kunne finde ud af, hvilken stil dit hus nok bedst repræsenterer.

Vi håber, at du nu lettere vil finde de oprindelige bygningsdetaljer i huset, måske dukker der nogle overraskelser op på vejen?

Du kan komme ud for at el og vand er kommet ind i huset langt senere end det oprindelige byggeår. På landet sker det ofte langt senere end i byerne. Det er helt naturligt, da infrastukturen var længere tid om at komme udenfor byerne.

Udendørs– og indendørsbelysning finder du flere eksempler på hos os. Ligesom div. detaljer til badeværelset i ældre huse også kan findes hos os.

God jagt!

Se vores specielle udvalg af lamper til dit hus her:

 • Væglampe model 1930 forniklet messing

  Væglampe model 1930

  kr. 1.699,00
 • Vinkelfod i hvid porcelæn, lampe til loflt og væg

  Vinkelfod i hvid porcelæn

  kr. 399,00
 • Svanene kort set fra siden

  Udendørslampe – Svanen i kort udgave

  kr. 3.149,00
 • Funkis udendørslampe i lang udgave

  Udendørslampe – model Funkis, Lang 1930 – hvid opal glaskuppel

  kr. 2.999,00