Bivoks – hvad kan man bruge det til?

Der er kommet rigtig meget opmærksomhed omkring det fantastiske produkt bivoks! Bivoks kan bruges til rigtig mange ting og vi har faktisk en god voks fra bier her i Danmark, så du kan oven i købet være heldig og kunne købe den lokalt.

Hvad bruger vi så bivoks til ?

Bivoks kan bruges til make-up, voks behandling, beskyttelse, lys fremstilling, til voks af wraps til madpakker og fødevarer og meget meget mere.
Vi bruger dog kun bivoks til én ting – nemlig behandling og voks behandling af møbler.

Traditionelt har man brugt voks til beskyttelse af møbler igennem generationer. Man har altid haft let adgang til voksen fra bierne, da man ofte havde egne bistader. Man skulle jo bruge honning som sødemiddel til maden og så var det let at arbejde med.

Hvordan bruger man bivoks?

Traditionelt tager man den rå bivoks – varmer op med håndvarme – og smøre det ud på bordpladen. På den måde bliver bordet mere modstandsdygtigt og kan tåle et langt hårde slid. Men men men det er en besværlig måde at behandle bordet på. Specielt når vi i dag først og fremmest kan få fat i den industrielt rensede voks, der er hård som sten. Derfor kan du ofte købe voksen som en form for granulat. Det er dog ikke så let at arbejde med. Vi får vores bivoks fra danske biavlere, hvor den er renset, men samtidig stadigvæk blød nok til at du kan arbejde med den.

Hvorfor Linolievoks?

Men vi synes processen er noget bøvlet hvorfor vi har valgt at gøre det hele meget lettere med vores Linolievoks. Her har vi smeltet bivoks ned i rå linolie. Derved bliver konsistensen som læderfedt. Den kan let smøres ud og fordels over hele møblet, og det får hele 2 fordele på én gang. Du beskytter det rå møbel ved at tilføre olie og overflade bliver mere holdbar på grund af bivoksen.

Linolievoks er derfor eminent til møbler og borde, der brugs dagligt og gøres rent flere gang om dagen.

Se alle vores produkter indenfor olie og voks her 

Prøv den selv …

Prøv selv forskellen og se hvad du foretrækker.

Bivoks
Linolievoks - består af linolie og bivoks - genial til alle træsorter