Bivoks – hvad kan man bruge det til?

Det fantastiske produkt bivoks har fået rigtig meget opmærksomhed. Bivoks kan bruges til mange ting, og vi har faktisk en god voks fra bier her i Danmark. Du kan oven i købet være heldig og kunne købe den lokalt.

Hvad bruger vi så bivoks til ?

Bivoks kan bruges til make-up, voksbehandling, beskyttelse, lysfremstilling, wraps til madpakker og fødevarer og meget meget mere.
Vi bruger dog kun bivoks til én ting – nemlig behandling af møbler.

Traditionelt har man brugt voks til beskyttelse af møbler igennem generationer. Man har altid haft let adgang til voksen fra bierne, da man ofte havde egne bistader. Man skulle jo bruge honning som sødemiddel til maden og så var det let at arbejde med.

Hvordan bruger man bivoks?

Traditionelt tager man den rå bivoks – varmer op med håndfladerne – og smører det ud på bordpladen. På den måde bliver bordet mere modstandsdygtigt og kan tåle et langt hårdt slid. Det er dog en besværlig måde at behandle bordet på. Specielt når vi i dag først og fremmest kan få fat i den industrielt rensede voks, der er hård som sten. Derfor kan du ofte købe voksen som en form for granulat. Det er dog ikke så let at arbejde med. Vi får vores bivoks fra danske biavlere, hvor den er renset, men voksen er stadig hård og svær at arbejde med. Vi anbefaler derfor ikke denne metode længere. Det tager simpelthen alt for lang tid og kræver alt for meget arbejde.

Linolievoks – det er vores anbefaling

Da vi synes processen med ren bivoks er noget bøvlet, har vi valgt at arbejde med linolievoks. Det hele meget lettere med Linolievoks. Bivoks smeltes i rå linolie, derved bliver konsistensen som læderfedt. Linolievoksen kan derfor let smøres ud og fordels over hele møblet med en blød klud. Du beskytter herved det rå møbel ved at tilføre olie og overflade bliver mere holdbar og slidstærk på grund af bivoksen der ligger som en blød hinde på møblet.

Linolievoks er derfor eminent til møbler og borde, der brugs dagligt og gøres rent flere gang om dagen. Bivoksen hjælper med at beskytte møblet.

Se alle vores produkter indenfor olie og voks her 

Prøv den selv …

Prøv selv linolivoksen, der er meget nemmere at arbejde med.

Bivoks
Linolievoks - består af linolie og bivoks - genial til alle træsorter