Hvad er Alepposæbe?

Alepposæbe er fremstillet i mere end tusinde år  i den syriske by Aleppo, heraf navnet. Sæben er helt og aldeles uden nogen form for kunstige tilsætningsstoffer eller parfumer, hvorfor den vil være et helt naturligt valg; ikke mindst hvis man har sart eller følsom hud.

Hvordan fremstilles denne sæbe?

At fremstille ægte syrisk sæbe er en meget langsommelig proces:

Først koges sæbelud og olivenolie i store kar under konstant omrøring. Herefter tilsættes den vigtige laurbærbladsolie. Netop denne olie gør den færdige sæbe mere fed og rig på antioxidanter. Jo mere laurbærolie man bruger, des mere effektiv bliver sæben. Der tilsættes ingen andre former for ingredienser eller tilsætningsstoffer.

Næste skridt er raffinering og rensning, ved at gennemskylle sæben med vand ad flere omgange. Herefter hældes sæben direkte ud på stengulvet, hvor den afkøler og hærder op. Når sæben er fuldstændig afkølet, bliver den skåret op ved håndkraft. Hver eneste stykke bliver herefter stemplet med producentens navn og sæbens type, som man altid har gjort det.

Til sidst bliver de færdige sæbestykker stablet i de traditionelle og karakteristiske ’tårne’ ude i det fri, hvor de henstår til endelig ’modning’ i mindst 9 måneder. Det er især under denne proces, at den syriske sæbe får sit særlige udseende, lidt ligesom ’en gammel og indtørret ost’. Men man skal bestemt ikke lade sig narre; sæben er helt og aldeles vidunderlig …!

Hvordan kan sæben komme fra Syrien?

Som bekendt, har den tragiske tilstand i Syrien og i Aleppo i særdeleshed, gjort det nærmest umuligt for de stakkels mennesker dér at opretholde en menneskeværdig tilværelse. Det betyder naturligvis, at produktionen af den syriske sæbe har været stærkt påvirket af begivenhederne. Efter lang tids søgen har vi fundet frem til en lille producent, for hvem det er lykkedes at overleve, ganske vist med en meget nedsat produktion, men man kører stødt videre med oprejst pande og med ønsket om håb og værdighed.

Vi ønsker naturligvis helt betingelsesløst at støtte op om dette. Det gør vi ved bevidst at købe vores Alepposæbe fra netop denne producent. For hvert stykke sæbe vi køber, er vi nemlig med til at hjælpe organisationen Baroudeurs de l’Espoir med at yde medicinsk assistance til mennesker i Aleppo samt ikke mindst uddannelseshjælp til børn og unge, der på grund af krigen i Syrien er frarøvet muligheden for skolegang.

Man tror det næppe, men der findes endog rigtig mange former for sæbe på markedet med benævnelsen syrisk eller Alepposæbe. For at give et bedre overblik over, hvordan man vælger den ægte syriske sæbe, har vi i det følgende beskrevet, hvordan man kan kende forskel:

Kendetegn for ægte syrisk olivensæbe fra Aleppo:

 1. Er lys eller mørk brun med en olivengrøn kerne
 2. Har en uensartet form, hvilket er tegn på, at det enkelte stykke er skåret i hånden
 3. Er forsynet med producentens kalligraferede stempel
 4. Har en karakteristisk duft af ægte oliven- og laurbærbladsolie
 5. Indeholder udelukkende oliven- og laurbærbladsolie, vand og sæbelud
 6. Indeholder ikke hverken palme- eller kokosolie
 7. Kan flyde, hvilket er bevis på, at sæben har lagret i mindst 9 måneder

Hvilken typer af Alepposæber fører vi?

Vi fører vores Alepposæbe i hele 3 forskellige kvalitet og 2 forskellige udformninger.

Sæben findes i blokke med 5%, 20% og 40% laurbærolie. 5% varianten findes både som blok og en variant med snor, der er praktisk i brusebadet.

Du bestiller dine Alepposæber her

Alep sæbe med oliven og laurbærbladolie

Se vores udvalg af alepp og sæbe produkter her:

 • Alep sæbe med oliven og laurbærbladolie

  Syrisk olivensæbe med 20% laurbærblads-olie fra Aleppo

  kr. 69,00
 • Aleppo sæbe med snor

  Alepposæbe med snor

  kr. 89,00
 • tibberuphoekeren.dk

  Alepposæbe med 5% laurbærbladsolie

  kr. 49,00
 • Aleppo sæbe

  Alepposæbe med 40% laurbærbladsolie

  kr. 89,00